De buitenwereld als spiegel voor jezelf…

buitenwereld, spiegelVaak komen mensen met vragen waarom ze bepaalde klachten hebben, of waarom ze steeds opnieuw bepaalde gebeurtenissen moeten meemaken, waarom ze steeds ruzie hebben over hetzelfde met hun partner, waarom ze steeds datzelfde vogeltje zien bij het raam.. Het kan een patroon zijn waar iemand inzit voor z’n gevoel.

Het kan ook zijn dat een baan ineens stopt, of iemand wordt afgewezen door een vriend of partner. Het kan zijn dat dit al vaker is gebeurd en je je afvraagt waarom?

Eigenlijk heeft alles z’n eigen symbolische betekenis. Wat betekent het steeds zien van een zelfde vlinder of het vogeltje.. Of steeds weer dezelfde rugpijn of negatieve emotie vanuit je familie..

Als iets herhaaldelijk om aandacht vraagt, luister dan goed… Het wil je iets vertellen. Het mooiste wat je kunt doen, is de boodschap proberen te begrijpen.

Ons lichaam en onze organen kunnen we ook zien als een symbool. Wat betekent het nou als je steeds last hebt van je dikke darm? Wat doet de dikke darm voor ons in ons lichaam? Het verteren van de laatste restjes van ons voedsel.. Wat vind jij mogelijk nog lastig om te verteren?

Je hebt last van een pijnlijke knie. Wat doet je knie? Je knie helpt je met het voortbewegen, je stappen zetten. Is het nog lastig om je beweging te maken naar iets of iemand? Is het je linker of je rechter knie? Is het links? Dan is het aan de vrouwelijke kant van je lichaam. De vrouwelijke kant staat voor je gevoel, je intuïtie, zachtheid. Waar kan je nog moeilijk de beweging maken naar je gevoel?

Zo kunnen we elk orgaan zien als symbool en op deze manier ongelofelijk veel leren over onszelf..

Soms kan een spiegel ons ook bezig houden en blijven we zoeken en denken wat iets nou kan betekenen.. We willen antwoorden op onze vragen. Het gebeurd maar al te vaak dat het antwoord ineens door ons heen komt, in ons denken, onze intuïtie geeft het aan, of in een droom plopt iets omhoog. Iedereen heeft z’n eigen manier hiervoor, maar dat je antwoorden krijgt is zeker.. Luister maar…

Heb je wederkerende situaties in je leven? Ergernissen, Pijn, klachten, onmacht, boosheid of het steeds weer zien van het zelfde vogeltje of dubbele cijfers?

Kijk er eens wat dieper naar en vraag jezelf af wat die situaties veroorzaken. Verdriet? Rust? Kracht? Dat wat ze veroorzaken is dat wat je verder kunt onderzoeken. Wat is de spiegel?

Als je anders leert kijken, kan het je enorm helpen om jezelf en situaties beter te begrijpen.

Het is de spiegel die gezien wil worden..

Het is de bril waardoor je kijkt…