Nieuwsbrief December 2020

Terugblik 2020 en vooruitkijken naar 2021…

2020 was een bijzonder jaar…
Een jaar
Met veel beweging en stilstand.
Met verdriet en troost
Met vastzitten en groei
Met angst en vertrouwen
Met eenzaamheid en verbinding
Met strijd en liefde

Het was een jaar met grote tegenstrijdigheden.
Dualiteit is iets wat we kennen op aarde, maar dit jaar was de dualiteit en de beleving ervan groter dan ooit tevoren. Iedereen heeft er z’n eigen gevoel bij.

Zo in de laatste dagen van het jaar reflecteer ik terug wat het jaar mij gegeven heeft, wat het m’n gezin en dierbaren heeft gegeven en wat het in het grotere geheel gedaan en gegeven heeft…
Voor mij is het belangrijk om uiteindelijk het positieve gevoel te reflecteren op het jaar dat ik weer loslaat.

Het hele jaar gaat kort door me heen en alles voel ik nog even langskomen.
Ik ontdek altijd weer dat aan alle moeilijke, verdrietige gevoelens of situaties het positieve vastzit. Het is zelfs zo dat ik dit afgelopen jaar nog meer positiviteit kan ervaren dan andere jaren.
In alle tegenstrijdigheden die zich in mezelf, om me heen en in de wereld hebben afgespeeld.
Daarmee wil ik niets afdoen aan alles wat er gebeurt en is gebeurd.

Maar niet eerder heb ik zo’n sterk gevoel van liefde, licht, overgave, loslaten, meebewegen en aardebinding ervaren als dit jaar.

Dwars door alles heen…
Het licht is sterker aanwezig dan ooit tevoren, ook al lijkt alles “verkeerd” en onrechtvaardig te zijn.
Ik heb dat vertrouwen altijd al gevoeld, maar als het donker in de vorm van, ziekte, pijn, eenzaamheid en zelfs de dood voor de deur staat, de wereld in angst op slot lijkt te gaan, word ook ik uitgedaagd om te blijven vertrouwen op de kracht van het licht, de liefde en de eerlijkheid. Blijven vertrouwen op de puurheid in mensen, de liefde van de aarde en dat vooral alles goed komt.

Dat aan alle veranderingen chaos voorafgaat, dat door alle chaos heen de kracht van licht en liefde overwint, altijd. Dat het van belang blijft om te blijven zien waar de kracht en positiviteit zit, diep, soms heel diep verborgen onder alle chaos.

Persoonlijke lockdown

Afgelopen mei, toen de lockdown werd opgeheven, kreeg ik te maken met een “persoonlijke lockdown”. Van het een op andere moment werd ik wakker met een vreselijke pijn in m’n rug, buik, uitbreidend verder over m’n lichaam. Ik kon me niet meer bewegen, kort gezegd wist ik me geen raad van de pijn en raakte ik bevangen door diepe angst.
Volledig vastgezet en niet begrijpend wat er aan de hand was heb ik alle pijnstillers genomen die nog in huis te vinden waren (van lang geleden) Dit was het begin van weken nauwelijks kunnen bewegen, veel pijn, verdriet en niet kunnen lopen.
Ik kon die tijd ook maar moeilijk voelen wat er met me aan de hand was, wist niet eens meer wat ik zelf nodig had. Celzouten leken niet te helpen en het voelde of de “verbinding” ook even niet meer werkte.  

Dit alles gaf me vreselijke paniekgevoelens. Boosheidsbuien die maar moeilijk te stoppen waren.
Een sterk gevoel alleen te willen zijn en te willen stoppen met alles staken de kop op. Ik was compleet uit m’n aardebinding en kon daar ook maar lastig in terugkomen.
Kort gezegd heeft het met hulp 5 maanden geduurd voor ik weer goed kon bewegen en lopen en weer “zin” zag in het doorgaan met alles waar ik voor sta.

Stap voor stap kreeg ik weer zicht op m’n gevoelens en herstelde de verbinding met mezelf, m’n begeleiding en de aarde.
De verbinding voelde anders aan, zelfs een beetje vreemd soms, net of alles dichterbij voelde en stond. M’n oren gaven regelmatig vreemde piepen en geluiden. Ik had soms ineens veel kracht en energie en dan ook ineens weer niet.
Ingevingen, die afwisselde met twijfels en een gevoel een beetje “vreemd” te zijn. Na een tijd van vallen en opstaan kon ik voelen en ervaren dat ik een stuk steviger gegrond was dan voor m’n “persoonlijke lockdown” en een ander contact voelde met de aarde. Ik kon haar voelen, ervaren en horen.
Net als m’n begeleiding, die kon ik ook dichterbij voelen en ervaren. Ik begon meer in stilte te luisteren en minder tegen te spreken.

Het ziek zijn heeft me enorm geholpen om op te ruimen, me te zuiveren van oude blokkerende patronen en emoties die precies op dat moment los mochten om verdere groei en verbinding mogelijk te maken.
De aardebinding werd steeds sterker en zoals ik al wist kan de verbinding met je ziel verder doorkomen als je een goede stevige aardebinding hebt.
Ik kreeg stap voor stap weer wat wijsheid door en had regelmatig gesprekken in verbinding met m’n hoger zelf en m’n begeleiding.

Hieronder volgt een korte weergave van een gesprek in verbinding met m’n hoger zelf, m’n begeleiding en de aarde.

Het zijn doorgegeven woorden en gevoelens die ik zo zuiver mogelijk verwoord heb. Doorgegeven teksten resoneren anders en dieper tijdens het lezen. Het is geen waarheid, het is een wijsheid en heeft als doel je eigen wijsheid in beweging te zetten en je gevoel wakker te maken, precies wat voor jou past.
Zie het als een uitnodiging je eigen wijsheid te voelen en te onderzoeken en daarmee je bewustzijn te verhogen. Verhoging van bewustzijn kan je helpen in deze tijd om dichtbij jezelf te blijven.

 
De aarde verteld
 
Het is een tijd van chaos en het licht lijkt soms verder weg dan ooit. Jullie zorg om mensen, het leed en onrecht op de aarde is een feit. Toch is het zo dat schijn bedriegt. Waar het heel donker is, is net zoveel licht. Weten jullie nog dat alles in verbinding is met alles.
Maar het is moeilijk te zien en te vertrouwen soms. Het kost heel veel tijd en dit alles is een kwestie van geduld en vertrouwen. Deze tijd is een uitnodiging om angst en controle los te laten, om balans te herstellen. Ik, de aarde, doe dat zelf, maak je geen zorgen.

Ik nodig jullie uit om je in deze tijd dieper met mij te verbinden. Jullie zijn al bezig met bewustzijn en weten diep van binnen veel meer dan jullie nu denken. Jullie worden uitgenodigd contact te maken met je wijsheid.
Wat mensen veelal doen, is vluchten van de aarde, vluchten buiten zichzelf.
Mensen gaan pijnlijke en moeilijke situaties vaak liever uit de weg.
Mensen hebben graag controle over alles en dat zoeken jullie buiten jezelf.
In allerlei bezigheden die ver van jullie zelf afstaan. In meningen en waarheden van anderen. Vluchten in allerlei verplichtingen waarvan jullie niet eens weten of het je nog past. In uitgaansgedrag en buitensporige feesten waar jullie willen vluchten voor alles wat er is en er ook niet is.
Het is een gemis van liefde, liefde in jullie zelf en voor jullie zelf.
De liefde is in iedereen aanwezig, maar je weet het niet altijd meer.

Jullie zijn vastgeraakt in patronen die jezelf niet meer dienen en die mij, de aarde, ook niet meer dienen. Die patronen kosten jullie meer energie dan dat het jullie geeft. De balans is volledig verstoord geraakt, zowel in mensen, dieren, de natuur. Ik, de aarde ben volledig uit balans geraakt, heel veel mensen weten dat, maar weten niet meer hoe dit te herstellen. Ik weet het zelf, vertrouw, maak je geen zorgen.

Er zijn ook mensen die alles willen houden bij het oude, ze willen of kunnen niet veranderen. Ze zitten vast in de greep van angst en/of liefdeloosheid.
Veel mensen raken ontmoedigd of gegrepen door angst om ziek te worden of te verliezen.
Mensen krijgen van buitenaf schulddruk opgelegd om anderen niet ziek te mogen maken. Zo worden jullie vastgezet door angst en schuld en raken jullie in verwarring.  Toch bepaald niemand voor een ander wie er wel of niet ziek wordt. Mensen zijn zoveel met deze “controle” bezig, dat het je weghoudt bij waar het werkelijk omgaat. Mensen praten over dat alles weer moet worden zoals het was. Maar als balans hersteld wordt kunnen de situaties die bestonden vanuit onbalans niet meer terugkomen.

Deze tijd gaat over balans herstellen, leren loslaten, openstellen voor liefde en vertrouwen, terugkomen bij jezelf.  Je mag je dieper verbinden met mij, de aarde, zodat je steviger in je lichaam kan komen en je ziel meer ruimte kan innemen.
In verbinding met de aarde kun je je ontdoen van de sluier van angst of verwarring. Deze sluier is meestal niet alleen van jezelf, maar wordt gevoed door collectieve angst en controle.
Mensen die al met bewustzijn bezig zijn zullen de sluier veel sneller herkennen. Toch kunnen ook jullie vastraken in angstsluiers.
Het kan heel lastig zijn te beseffen dat je vastgeraakt bent. Het is menselijk en er is moed en bewustzijn voor nodig om door alles heen de sluier los te laten en naar je eigen stem te luisteren. Vastgezette angst haalt ons weg bij ons ware zelf. Het laat ons meelopen met het collectief en zorgt ervoor dat we niet meer zelf kunnen voelen wat goed voor ons is. De angst en druk jaagt jullie op, maakt boos, wordt dwingend en dreigend als jullie andere keuzes zouden willen maken.
De stem van jullie eigen ziel is altijd liefdevol en geruststellend. Het is vol van vertrouwen, dwars door alles heen…

Ik: Hoe kunnen we kijken naar alle maatregelen die ons opgelegd of dringend geadviseerd worden, het verplichte mondkapje, de vaccinaties? Wat kunnen we nou het beste doen?

Blijf bij alle maatregelen dicht bij jezelf en weet dat je altijd vrij bent in je bewustzijn. De maatregelen die van buitenaf op, of in ons lichaam geplaatst worden dragen bij aan het verlagen van ons bewustzijn.

Als ons bewustzijn verlaagt, kan angst meer ruimte innemen.
Het mondkapje doet ook mee aan het verlagen van ons bewustzijn, het geeft belemmeringen in het vrije ademen. Het geeft na een tijdje verstoringen in de zuurgraad van het lichaam en belast de lever.

Mensen kunnen zich misselijk voelen en hoofdpijn krijgen als deze langere tijd gedragen moeten worden.
De vaccinaties verlagen ook het bewustzijn en zetten het energetisch lichaam vast, waardoor er minder licht en energie kan stromen.
Er is minder beweeglijkheid mogelijk, waardoor het voelen van jezelf moeilijker wordt.

Ieder van jullie mag zich hier bewust van zijn, alleen dat weten helpt al om het bewustzijn niet te veel te laten verlagen.  Jullie zijn in een stadium van groei waarin je uitgenodigd wordt de controle los te laten en te gaan vertrouwen op jezelf.
Je wordt uitgenodigd om in vertrouwen mee te bewegen.

Opstand en verzet tegen deze maatregelen helpt hooggevoelige en bewuste mensen vaak niet verder. Jullie trekken dan te veel strijd en negatieve energie aan, waardoor je kunt verzwakken.

Maak contact met je eigen gevoel en maak gebruik van je eigen bewustzijn, vanuit vertrouwen waarom je iets doet of hoe je iets wilt doen.  

Als je een mondkapje draagt vanuit bewustzijn en vertrouwen, geeft dat je lichaam een andere energie, dit straal je ook uit naar je omgeving, dat telt.
Je straalt het bewustzijn en vertrouwen ook uit naar het collectieve bewustzijn van de mensen en de aarde, dat helpt het liefdevolle bewustzijn verder te laten groeien.  
De kracht van bewustzijn, liefde en vertrouwen is sterker dan ooit.

Het licht en de liefde wint ten alle tijden. Jullie kunnen hier allemaal aan meedoen… Wat je aandacht geeft groeit…
We vechten dan niet samen tegen corona, maar leren samen te zijn met corona…
 
Vanuit liefde en vertrouwen wens ik iedereen een mooie en liefdevolle jaarwisseling!

Een bijzonder licht en liefdevol 2021…

Esther