In je kwetsbaarheid zit je kracht! Stap in je eigen verhaal!

klaproos kwetsbaarheidJe dacht dat je de controle had over je leven en dan ineens loopt het anders, je krijgt een teleurstelling te verwerken, je voelt je gekwetst, boos of heel verdrietig…

Ergens in je leven zal het anders gaan dan dat je had verwacht of gewild. Of je er nu klaar voor bent of niet, het overkomt je in kleine situaties of iets groters.

Je kunt op zo’n moment gevoelens van teleurstelling, boosheid, verdriet of wanhoop ervaren. Als je deze emoties ziet als persoonlijk falen, kun je je zo kwetsbaar of angstig voelen. Je wilt er het liefst voor vluchten of het zo gauw mogelijk weer wegdrukken. Je hebt er soms zelf een oordeel over. Het oordeel dat je niet kwetsbaar hoort te zijn of emoties niet mag toestaan. Het kan ook de angst zijn voor het oordeel van de buitenwereld. Het oordeel op kwetsbaarheid is bij een aantal mensen nog heel groot en dat terwijl we er toch regelmatig allemaal mee te maken krijgen.

Je kind is onhandelbaar, je moet er gewoon van huilen dat het zo zwaar voelt allemaal. Of je hebt woedebuien en dit uit je ongewild naar je partner of je kinderen. Je voelt je er vreselijk over.. Je hebt nare gedachten over jezelf, misschien zelfs zonder het altijd bewust te zijn… Je partner laat je in de steek, je zag het niet aankomen..

Je slaapt zo slecht, je voelt je zo vaak moe en niet echt blij. Misschien ben je innerlijk zo onrustig.. Je lichamelijke klachten blijven maar op spelen, pijn in je rug, opnieuw weer hoofdpijn.. Of je kind is steeds ziek en moe en je voelt je daar op aan gekeken door je omgeving.

Wat zou er gebeuren als je besluit deze gevoelens en emoties te gaan observeren? Ervoor te kiezen je eigen verhaal binnen te lopen en de positieve kracht van je emoties leren zien? Als we buiten ons verhaal proberen te leven, blijven we doorgaan met maar te bewijzen dat we echt wel goed genoeg zijn.

We maken ons vaak uit zelfbescherming los van onze emoties en situaties die we mee maken en niet fijn zijn. Je kunt je ineens geremd voelen of hard opstellen naar je omgeving of je verstart als een zout pilaar. Zo zetten we onze emoties vast en voelen onze kwetsbaarheid niet meer. We kunnen of willen het liever niet voelen en wat je juist niet wilt gebeurd, je emoties laten zich niet wegdrukken en blijven naar boven komen of komen terug in fysieke klachten en vragen zo om je aandacht.

Er zijn nog altijd mensen die hun emoties en gevoelens niet herkennen, in plaats daarvan reageren ze zich af op anderen, oordelen over anderen of keren in zichzelf.

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor ook de diepere oorzaak van fysieke- en chronische klachten.. Dat betekent niet dat we niet naar de dokter hoeven gaan, maar dat we daarnaast ook dieper willen kijken naar de oorzaak achter de klacht. Alles hangt met elkaar samen. We kunnen zoveel leren van onze klachten, die kans mogen we eigenlijk niet onbenut laten! Als we dieper gaan en durven kijken naar onszelf gaat er een wereld voor je open.. Je stapt je EIGEN wereld in..

Om emoties te leren omzetten in kracht en zo juist sterk te kunnen staan vraagt om moed. De moed om echt naar jezelf te willen kijken. Waar kom ik vandaan? Wat heb ik meegekregen en waar liggen m’n moeilijkheden en ook m’n talenten? Als je dat inzicht hebt kun je ook verder op je weg en je leven leven wat past bij jou.

Als we willen gaan zien dat aanhoudende vervelende gevoelens, emoties, fysieke klachten je iets te zeggen en te leren hebben, dan ontstaat er beweging en verandering. Ze zijn nooit fout, ze zijn de drijfveer om jezelf te kunnen begrijpen, het oude los te leren laten en zo te groeien. Ze helpen ons om steeds een beetje meer jezelf te kunnen zijn. Dan pas kun je jouw ruimte innemen vanuit jezelf.

Jezelf zijn klinkt als het meest simpelste wat er is, maar het is juist het moeilijkste! We zijn soms onbewust zo aangepast, of zitten in oude patronen vast.. Echt jezelf leren zijn, je authentieke zelf, is werken aan en met jezelf! Dat is zonder oordeel kijken naar jezelf en open staan voor alles wat is..

Ik help mensen niet om zo min mogelijk klachten en emoties te ervaren, maar om er juist naar te kijken, jezelf te gaan begrijpen en balans te brengen. Compassie te leren voelen voor jezelf. Uit alles de kracht te halen die ervoor jou is..

Er kom een jong meisje van 12 jaar in de praktijk met klachten van een steeds terugkerende blaasontsteking. Ze heeft al meerdere antibiotica kuren gehad, maar het blijft maar zeuren en ze voelt zich heel moe en futloos. Het meisje voelt zich onrustig, kan zich moeilijk concentreren, slaapt onrustig en kan uit het niks ineens huilen. “Ik moet overal om huilen zegt ze”

Als ik haar ga testen vraag ik aan haar energie wat haar lichaam met de blaasontsteking wilde opruimen.. Direct komt er naar voren dat haar lichaam oude opgekropte emoties van onveiligheid en boosheid wilde opruimen. We gaan kijken waar deze emoties begonnen zijn en waar het mee te maken heeft.

Zo bijzonder om te mogen zien dat deze emoties al komen uit haar 1e jaar, er al meerdere situaties in haar jonge leven zijn geweest waar deze emoties ook speelden en het juist nu de tijd is om ze te mogen loslaten.

Het meisje spiegelt daarbij ook gevoelens van haar moeder, dit nemen we meteen mee in de sessie. Fijn voor haar moeder, zo leert zij meteen heel veel over haar zelf. “Ik vind dit wel moeilijk”, zegt haar moeder. “Dat begrijp ik wel”, zeg ik haar, “ wat is nou het moeilijkste voor je?” “Ja, dat het van mij komt”, zegt de moeder.. “Doe je het expres”, vraag ik haar? “Hoe liefdevol ben je dat je hulp zoekt voor je kind?”, hou ik haar voor. Stap uit het patroon van schuld en strengheid naar jezelf en zie wat een prachtige spiegel je voor je hebt! Je eigen kind! Alle ouders hebben hun kind(eren) als spiegel, geen enkele uitzondering!

De blaasontsteking is een signaal en helpt het meisje en haar moeder met bewust worden van emoties en het loslaten van alles wat nog opgekropt zit.

Het meisje heeft weinig energie en komt veiligheid tekort om deze oude emoties los te laten. Zo heeft haar lichaam de energie niet de blaasontsteking op te ruimen.

Bewustwording is de start van het herstel. Zodra ik de moeder en het meisje vertel waar de blaasontsteking mee samen hangt, komt er al beweging in haar energie. Zelfs ook beweging bij de moeder, ondanks het schuld gevoel.. Het is de herkenning.. We bespreken de emoties, werken aan haar energie en zo ontstaat er ruimte en groei..

Een aantal celzouten en een korte tijd een hoge dosering vitamine C helpen haar het proces fysiek te ondersteunen.

Ze stapt samen met haar moeder energieker en blijer de deur uit, haar kracht is nu al terug..