Nieuwsbrief April 2020

Lente

Lieve lezer,

Meebewegen…

Het is inmiddels echt lente geworden! De winter is voorbij.. Wat fijn dat de zon al zoveel schijnt.. De zon is gaan schijnen, al snel vanaf het moment dat de wereld werd stopgezet..

De natuur laat ons altijd zien in welke fase we ons bevinden. De natuur helpt, om onszelf beter te begrijpen.. Wat tegenstrijdig lijkt het dan nu te zijn, of toch niet? De lente zegt, kom maar, zoek balans, warm je op, maak je klaar voor de bloei.. Hoe zit dat nu in deze tijd? Zou stilstand in deze tijd ertoe kunnen leiden, dat hetgeen wat zich al zo lang in ons bevindt daadwerkelijk tot uiting mag komen? Dat dat elke lente het geval is, maar nu versterkt wordt, omdat we in zo’n uitzonderlijke periode leven met elkaar?

Als jij een stofdoek in handen krijgt, wat stof je dan nu af in jezelf en laat je tot bloei komen?

Verschuiving..

De wereld staat nog steeds stil en vertraagd al een aantal weken. We bevinden ons in een groot verschuivingsproces. We komen collectief tot een zekere rust en dat kan voor sommige heel prettig voelen. Misschien voelt het fijn voor je dat je nu niet zoveel moet? Of dat je bepaalde contacten niet hoeft aan te gaan, in je omgeving of op je werk? Of mis je juist bepaalde contacten? Raak je overspoelt door teveel werk?

Veel prikkels en contacten vallen (tijdelijk) weg of komen op een zekere afstand te staan. Is er wel contact dan met de afstand van 1.5 mtr. Kun je voelen dat dat iets met je doet? Alle verbindingen die je had gaven je ook iets. Of ze je nu zekerheid gaven, een gevoel van eigenwaarde of je juist irritatie en ergernis gaven. Het deed iets met je. Deze gevoelens komen nu min of meer los en kunnen voelbaar worden in jezelf.

Het is daarom ook een mooie tijd om contact te maken met jezelf, je bewust te worden wat er met je gebeurd. Binnen in ons begint er van alles te bewegen en te verschuiven.. Kun je een verschuiving voelen in jezelf?

Omgaan met Verandering…

We weten een ding zeker en dat is dat alles voortdurend veranderd..

Vertrouwen in het leven is niet willen leven zonder angst, maar het geloof dat je een kracht in je hebt, die sterker is dan angst…

Wanneer we merken dat er van alles in korte tijd veranderd, hebben we als mensen allemaal de neiging te zoeken naar zekerheid, vaste grond onder je voeten.

Ervaar jij ook dat er in deze periode allerlei situaties naar voren kwamen  die je overtuigingen tarten? Situaties die je soms lieten schudden op je grondvesten? Misschien overspoelde je het gevoel de controle even helemaal kwijt te zijn? Niet alleen over de dagelijkse gang van zaken, maar ook over je gevoelens en emoties? Ineens ben je de hele dag thuis met elkaar of juist alleen?

In een tijd van onzekerheid en chaos wordt je uitgedaagd om niet te verdrinken in alles wat er ineens gebeurd en veranderd. Als je gevoelig bent en bewust van allerlei onderstromen kan het een extra uitdaging zijn om je balans weer te vinden. Niet mee te gaan in de collectieve angst en onzekerheid, maar te blijven vertrouwen op het grotere geheel vanuit liefde. 

Nu de storm weer wat rustiger lijkt, maar er nog totale onzekerheid is over hoe we nu verder gaan en wat de effecten zullen zijn, is het fijn om je eerst bewust te kunnen worden van jezelf.

Wat doet deze verandering met jou? Misschien heb je door emotionele verwarringen je emoties tijdelijk onderdrukt en denk je dat je niks voelt. Maar reageer je de laatste tijd toch met ongewenst gedrag? Voel je fysieke ongemakken? Zie je er juist tegenop als alles straks weer gaat “beginnen”? Lijkt het alsof emoties, patronen van lange tijd geleden ineens naar boven komen? Dit zou wel eens een onbewuste manier kunnen zijn, die van je vraagt om naar je gevoelens te kijken.

Emoties of oude patronen loslaten hoeft niet een langdurig proces te zijn. De weerstand en angst voor die oude emoties zijn vaak moeilijker dan het feitelijke gevoel die onder de weerstand zit, om het uiteindelijk los te laten..

(Hoog) bewust/gevoelig in tijden van verandering..

 In deze tijd weten (hoog)bewust/gevoelige mensen dat ze een kanaal van liefde en vertrouwen mogen zijn, om op andere manieren met angst, onzekerheid en verandering om te gaan.  Je voelde misschien al langere tijd dat je anders reageerde op situaties, of dat prikkels anders binnenkwamen.

Misschien heb je al langer behoefte aan meer rust in jezelf, of was je bezig om bewustere keuzes te maken.  Een gevoel dat de wereld liefde nodig had kende je ook al. Liefde en vertrouwen die nodig zijn om balans te herstellen, zeker nu, in een tijd van onzekerheid en verandering. Maar hoe doe je dat dan in deze situatie?  

Het is juist nu van belang om vanuit liefde en vertrouwen te blijven kijken naar jezelf en alles wat er gebeurd om je heen. Niet mee te gaan met de collectieve gedachten  vanuit angst en controle willen houden. Het is lastig, het raakt jezelf, het raakt je geliefden, je naasten en de wereld.

Verschuivingen en veranderingen hebben tijd nodig en vragen veel geduld. Ze geven je in eerste instantie veel verwarring en laten je wankelen, maar dagen je ook uit om sterker te gaan staan in je gevoel. Het vraagt juist nu van je om je gevoeligheid stevig te aarden en je ruimte in te nemen. De wereld en de aarde hebben liefde en bewustzijn nodig op vele manieren.. Kiezen om vanuit liefde en vertrouwen te kijken begint bij je bewust worden van jezelf. Daar heb je rust en ruimte voor nodig..

Jezelf vragen stellen..

De energie van verschuiving en  verandering begon al veel eerder. Waar was je vorig jaar in de zomermaanden, in juni/juli mee bezig in jezelf? Wat vroeg toen om je aandacht?

Oude patronen en gedragingen mogen bekeken worden en worden losgelaten. Vroegere verwachtingen in twijfel getrokken. Helpt deze tijd jou om jezelf vragen te stellen? Voel je de uitnodiging van verschuiving en verandering?

Plotseling kun je voelen en bereid zijn de verschuiving toe te laten op manieren waarvan je dacht dat ze eerder niet mogelijk waren..

FireweedVeranderingen in tarieven consulten

De energie van het geld is op dit moment ook aan allerlei veranderingen onderhevig. Onzekerheid, stress, angst die ons allemaal diep kunnen raken en van ons vraagt om op andere manieren om te gaan met situaties.

Deze periode zou onze kijk op geld op een positieve manier kunnen veranderen.. Ook al heb ik geen idee hoe?!

Vanuit een gevoel van meebewegen en verandering heb ik besloten de tarieven van de consulten te halveren vanaf 13 april (na Pasen) tot in ieder geval 1 juni (verder afhankelijk van de ontwikkelingen).

De consulten doe ik nu bijna allemaal telefonisch, ook voor kinderen.. . Ik test en werk, zoals ik al vaker deed, op afstand. Dit gaat goed en is fijn te kunnen doen.

De consulten zijn telefonisch gewoon een uur, maar zijn ook mogelijk voor een half uur, afhankelijk van wat je nodig hebt. Dit wel graag van te voren aangeven..

Loop je ergens tegenaan, waardoor meebewegen lastig is, of heb je een inzicht of ondersteuning nodig? Laat het me dan weten..

We moeten het samen doen, we hebben elkaar nodig..

We hebben meer kracht, liefde en licht in ons dan we ons voor mogelijk houden..

Ik wens iedereen fijne en mooie paasdagen!

Met liefde,

Esther