Hooikoorts en Allergieën… Kan je daar zelf iets aan doen?

Komt je hooikoorts ineens weer om de hoek kijken? Zit het je in de weg, omdat je geen

energie hebt om je dingen te doen? Wordt je moe van de jeukende ogen en het gesnotter?

Voel je weerstand om hiervoor opnieuw medicijnen in te moeten nemen?

Je kunt op een andere manier kijken naar je hooikoorts-klachten, een nieuwe manier die je je eigen kracht terug geeft..

Deze andere manier van kijken helpt om een start te maken je bewust te gaan worden wat je hooikoorts je wil laten zien en zo je hooikoorts te gebruiken om zelf te groeien..

Wat is het vermoeiend en ziekmakend om ieder jaar weer geconfronteerd te worden met hooikoorts klachten.

Je wordt zo moe van het niezen en snotteren en maar niet te spreken over de jeukende ogen en keel.

Ik heb zelf jarenlang hooikoorts gehad. De eerste klachten kreeg ik ongeveer rond mijn 16e jaar.

Dat waren klachten van een jeukende keel. Gorgelende geluiden maken om het jeuken te stoppen waren mij niet vreemd.

De klachten werden ieder jaar erger en ziekmakender.

Ik had altijd last van jeukende ogen, snotteren, niezen en werd uiteindelijk zo moe en voelde me zo grieperig dat het lastig werd om mijn werk te doen.

Het was ieder voorjaar weer tobben met klachten en vermoeidheid.

Ik kan nu oprecht zeggen dat ik er helemaal vanaf ben. Ik heb geen hooikoortsklachten meer en ik mis het zeker niet!

Het voelt als een bevrijding! Ik kan genieten van de lente en de zomer zonder klachten van hooikoorts.

Hooikoorts is een steeds terugkerende lichamelijke reactie met verschillende klachten. Je immuunsysteem reageert overactief op een stof uit de natuur die je inademt of die je via de huid binnen krijgt.

Hooikoorts vraagt om dieper naar jezelf en je lichamelijke reacties te gaan kijken.

Op een gegeven moment ben ik hooikoorts gaan zien als een signaal. Waarom had ik dit? Hoe kon het dat m’n lichaam een allergische reactie gaf op iets uit de natuur? Dat is niet natuurlijk? Waar zat mijn energie geblokkeerd?

Door middel van kinesiologie, de test methode die ik gebruik in m’n praktijk, ben ik en met hulp van een collega gaan testen wat het signaal van de hooikoorts me wilde zeggen.

Hieruit kwam naar voren dat mijn dunne darm enorm overbelast was geraakt. Ook m’n 3e chakra was overbelast en zo m’n energie geblokkeerd.

Overbelast door als eerste, emoties van buitenaf die ik niet kon verwerken en loslaten. Met deze overbelasting konden m’n darmen eiwitten moeilijk afbreken en gaven allerlei voedingsmiddelen die ik gebruikte m’n dunne darm een extra overbelasting. Een soort “Full House”…

Ik zat zo “vol” met van alles, dat ik geen ruimte meer had voor mezelf.

Op een stof uit de natuur gaf m’n lichaam direct een allergische reactie. Alsof m’n lichaam wilde zeggen, “genoeg!” “vol!

Verschillende behandelingen hebben me enorm geholpen met het loslaten van afvalstoffen, het herstellen van m’n dunne darm energie en het ruimte maken in mezelf. Het heeft me veel inzicht in mezelf gegeven.

Voeding aanpassing was nodig en we hebben uitgetest welke voedingstoffen een negatieve belasting hadden op m’n darm en zo de hooikoorts klachten.

Melk producten en suiker ben ik gaan vervangen, dat gaf een eerste verlichting!

Ik heb ook verschillende celzouten gebruikt om m’n lichaam te ondersteunen om de oude afvalstoffen gekoppeld aan emoties los te laten, zodat m’n lichaam niet meer allergisch hoefde te reageren op een stof uit de natuur.

En nu? Ik geniet van de lente en de zomer!

Hooikoorts heeft als spiegel dat je je eigen ruimte mag innemen.

De natuur is een van onze spiegels en neemt ook haar ruimte in als het weer lente wordt.

De klachten ontstaan als de natuur ontwaakt en gaat groeien. Je reageert daarop met niezen en je ziek voelen. Het lichaam en onze energie is druk bezig met ruimte maken, maar er zijn teveel afvalstoffen en een overbelast energie systeem, wat klachten geeft.

Het lichaam doet ongelofelijk z’n best, maar slaagt er niet in om alle afvalstoffen te kunnen opruimen. Waarom niet? Omdat het energie tekort komt en inzicht en bewustwording mist..Het lichaam kan niet zomaar los laten, wat je al die tijd hebt vastgehouden met een reden..

Het lichaam gaat overbelast reageren en geeft ons het signaal dat het tijd is om los te laten..

Wat mag jij nog loslaten om nieuwe energie te laten stromen en je eigen ruimte in te nemen?

Heb je het gevoel de hooikoorts niet meer zomaar te willen accepteren? Of te onderdrukken met medicijnen?

Dan is dat een teken dat je verder wilt groeien en je ruimte wilt innemen.

Je kunt hooikoorts niet wegstoppen en onderdrukken, het komt steeds weer om de hoek kijken.

Het blijft maar om aandacht vragen..
Ik heb inmiddels al meerdere volwassenen en kinderen geholpen met hooikoorts klachten met goed resultaat..

Wist je dat hooikoorts klachten ook regelmatig samen gaat met andere allergieën?

Denk bv aan een huisstofmijt allergie, honden of katten allergie of een melk eiwit allergie of intolerantie.

Deze intolerantie/allergieën zijn meestal goed te behandelen.
Fysiek en energetisch gaan bijna alle allergieën samen met een overbelasting van de dunne darm energie en het 3e chakra.

Het is echt mogelijk om hier iets aan te doen!

Blijf niet zitten met je hooikoorts-klachten of andere allergieën, ook jij kan je weer fit en gezond voelen!

Wil jij ook buiten van de lente en de zomer genieten?

Ik help je graag!