Nieuwsbrief mei 2022

Lieve lezer,

De wereld is in beroering, chaotische momenten volgen elkaar op, veranderingen dringen door, in deze ook zo bijzondere tijd.  

Vanuit het oogpunt van bewustzijn en wijsheid is dit de weg naar de nieuwe tijd, ook wel het waterman tijdperk genoemd. Het waterman tijdperk, zet ons aan tot verandering op veel verschillende vlakken.

Deze tijd vraagt o.a. om verder bewust te worden hoe we als mensen leven op aarde en wat wel of niet klopt voor onszelf. Deze tijd nodigt ons uit wakker te worden, het contact met onze ziel te versterken en te gaan vertrouwen op ons hart, ons eigen gevoel.
Deze tijd vraagt om door machtsstructuren heen te kijken en onze eigen waardigheid en autoriteit verder te gaan ontwikkelen.

Niemand anders buiten je kan je een veilig gevoel geven of de juiste keuzes voor je maken, dat kun je alleen zelf. Als de verbinding met onze ziel hapert zoeken mensen zekerheid en houvast in de buitenwereld, vaak in de bestaande orde.

De haperingen kunnen veel verwarring of onrust geven en een sluier vormen die de verbinding met onszelf verstoort. Je eigen innerlijke stem weer horen en erop durven vertrouwen, waardoor eigen autonomie verder ruimte inneemt, dat lijkt de uitdaging te zijn waar we allemaal voorstaan in deze nieuwe tijd.

Het is alweer even geleden dat ik een nieuwsbrief schreef, nu is het dan eindelijk het moment om het een en ander te delen.
Zoals er zoveel veranderingen en vernieuwingen zijn vanaf 2020, zijn er inmiddels in mij en in m’n werk ook een aantal veranderingen ontstaan. In deze bijzondere tijd heb ik wat stiller gezeten, maar zeker niet stil gezeten.

Eind 2020 en begin 2021 kreeg ik stap voor stap het gevoel dat er iets in m’n werk mocht gaan veranderen.
De veranderende energie, heeft me aangezet tot verdere groei en ontwikkeling. Na een periode van naar binnen gaan en in stilte zijn, ben ik begonnen met het lezen van verschillende gechannelde boeken.

Gechannelde boeken zijn boeken die door de schrijver vanuit verbinding voorbij het aardse geschreven worden. Na een tijdje voelde ik dat het lezen van deze boeken me een ander gevoel gaf, dan het lezen van niet gechannelde boeken. Het leek alsof er tijdens het lezen “iets” in dieper mezelf aangezet werd.
Dit was de start om verder te gaan onderzoeken wat het met me deed.

Allereerst heb ik aan het woord “gechanneld” een tijdje moeten wennen. 
Ik vond het woord channelen maar een lastig woord, het riep weerstand in me op en deed me denken aan “spirituele” situaties en manieren, waar ik me verder liever niet mee bezig hield. 
Dit allemaal, terwijl het woord channelen eigenlijk verbinden betekent.


Wat is channelen

Channelen betekent het ontvangen van boodschappen van een gids, leraar of bron die voorbij het aardse ligt. Het ontvangen van deze boodschappen gebeurt vanuit het innerlijk, via een intuïtief openstaan voor deze bron van informatie.

Het woord channelen riep dus duidelijk weerstand in me op en zat gekoppeld aan oude pijn uit m’n verleden, wat deels samenhang had met m’n religieuze achtergrond.
Het was oude weerstand en angst die ik in mezelf eerst mocht gaan zien en onderzoeken om deze blokkade vervolgens te kunnen loslaten. 

Uiteindelijk heeft het lezen van gechannelde boeken me aangezet tot het vertrouwen om me verder te openen en me in alle veiligheid en vrijheid dieper te verbinden met m’n zielskwaliteiten.
Het lezen van gechannelde teksten gaat dieper dan het lezen van enkel informatie, het bracht me in contact met m’n eigen diepere wijsheid.

Het heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik een opleiding lichtwerk ben gaan doen in combinatie met cursusdagen om te leren channelen.
Deze fase van openstellen en leren ontvangen heeft me geholpen verder te groeien en dieper te gaan vertrouwen op het veld van onvoorwaardelijke Goddelijke liefde en licht, ook wel de bron genoemd.

Een nieuwe fase van leren en creëren vanuit verbinding met het veld, gaf me de aanzet naar een vernieuwde manier van werken.
Eigenlijk de vernieuwde manier van “niet werken,” maar vertrouwen te mogen ontvangen en doorgeven.

Vanuit verbinding met de bron een kanaal zijn voor wijsheid en liefdevolle, helende energie.

Deze verschuivingen hebben ertoe geleid dat ik op 12-12-2021 de naam van de praktijk heb veranderd in Creatie en Bewustzijn.

 

Straal je eigen licht!

Het proces van verder ontwaken…

Ons leven op aarde is in spiritueel opzicht een proces van groei en ontwikkeling, het proces van stap voor stap wakker worden en ontwaken. Ontwaken is het proces van helemaal jezelf worden, je verbinden met je ziel, dat wat je bent. Het is het onsterfelijke deel van jezelf.

Het is het proces van naar binnen gaan en alle ideeën en patronen die je gecreëerd hebt vanuit de dualiteit gaan doorzien. We zijn ten diepste liefdevolle zielen en multi-dimensionale wezens die naar de aarde zijn gekomen, ieder met een eigen doel en missie.

Het leven op aarde geeft ons de gelegenheid in bewustzijn te ontwaken en te groeien en zo uiteindelijk onze missie te kunnen leven. Zo helpen we mee aan de grote transformatie van alles wat leeft, ook de aarde zelf. Wat we geleerd hebben en waar ons bewustzijn is gegroeid, dat stralen we uit naar onze omgeving op de manier die ons past. Hoe puurder en authentieker we zijn, hoe moeitelozer de energie stroomt. Zo straalt iedereen z’n eigen licht.

Het proces van naar binnen gaan, inzicht in je eigen patronen, schaduwzijde, je eigen emoties doorzien gaat in fases. Steeds ontstaat er weer een stukje meer ruimte om de hogere waarheden en een verfijnder bewustzijn ruimte te geven. Het is het bewustzijn dat verbonden is met het Goddelijk licht, de bron, de onvoorwaardelijke liefde die ons aanraakt, die door ons heen mag stromen en ons heelt.

Dit is ten diepste waar we naar op zoek zijn, als we ons gaan openstellen voor de verbinding met ons hart, leren leven vanuit ons hart. Deze onvoorwaardelijke liefdevolle Goddelijke energie zoekt via ons hart, het centrum van ons zijn, verbinding met ons. Als we ons stap voor stap kunnen openstellen voor deze helende stroom, kunnen onze donkere, pijnlijke, geblokkeerde delen in onszelf aangeraakt worden en helen.

Helen vanuit vertrouwen en leren ontvangen van de onvoorwaardelijke lichtstroom. Zo ontstaat het helen vanuit overgave en wijsheid. Helen vanuit de wijsheid dat we vanuit onze ziel in eenheid zijn met alles wat is.

 

Lichtwerk

Tijdens de opleiding lichtwerk afgelopen jaar is er van alles in beweging gekomen. Ik leerde me verder te verbinden en open te stellen voor het ontvangen van energie uit het veld van onvoorwaardelijke liefde. Ik mocht de helende energie hiervan dieper ervaren en ook de moeiteloosheid van het stromen van deze liefdevolle energie.

Vanuit moeiteloosheid, vanuit een “achterover leunende” positie leerde ik vanuit verbinding helende energie te ontvangen. Het “niet werken,” de moeiteloosheid opende een heel nieuw potentieel, die besefte ik later, op geen enkel andere manier te bereiken is.

Na een tijdje leerde ik me verder open te stellen voor het contact met Engelen, de lichtwezens die vanuit het veld van Goddelijk licht hielpen m’n hart verder te openen en durven te gaan vertrouwen op de verbinding met m’n zielskwaliteiten. Engelen doen het werk niet voor je, ze werken met je en stralen hun lichte energie uit, zodat je met deze energie kunt resoneren.

 

Stenen en Kristallen

Al langere tijd heb ik interesse in de mooie, verfijnde energie van stenen en kristallen. Ik heb ze al jaren graag in de ruimte om me heen waar ik woon en werk en draag ze bij me. Inmiddels is m’n collectie uitgebreid in de ruimte waar ik werk en is de behandeltafel weg en heeft plaats gemaakt voor ruimte om de stenen neer te zetten.

De liefdevolle, hoogfrequente energie van de Engelensteen, maar ook van zoveel andere stenen en kristallen zijn heel bijzonder. Ik mocht ervaren hoe fijn en diep ze kunnen ondersteunen in groeiprocessen en dat ze helpen het contact met onze essentie te versterken.

De stenen en kristallen ondersteunen tijdens sessies ons te verbinden met het kristallijne veld, het collectieve veld waarmee de mensheid en alles in de natuur en de aarde samen verbonden zijn. Hiermee wordt de gezamenlijke groei en bewustzijn versterkt.

Om de werking van de stenen en kristallen nog dieper te kunnen voelen en begrijpen ben ik ook hiervoor verschillende cursusdagen gaan volgen.

 

Het contact met de energie van Maria Magdalena

Op een totaal onverwacht moment werd ik op een dag ineens gewaar van een zachte, maar krachtige liefdevolle vrouwelijke energie die als een lichte aanwezigheid om me heen bleef. Ik was heel verbaasd, maar verheugd dat de energie van Maria Magdalena zich uiteindelijk kenbaar maakte en zich verder aan me liet voelen.

Ik kon het in het begin maar moeilijk vatten en geloven en het heeft een aantal dagen geduurd voor ik dit in mezelf kon toelaten en nog wat langer voor ik er in huis ook maar iets over wilde en durfde te zeggen. 

Maria Magdalena vertegenwoordigde in de geschiedenis van het Christendom het gezicht van de vrouw die verboden was en haar wijsheid werd grotendeels ontkent.

Toen ik merkte dat haar aanwezigheid om me heen bleef, werd ik uitgenodigd me verder open te gaan stellen voor haar energie. Maria Magdalena liet me voelen dat ze in samenwerking de heling van de vrouwelijke pijn in zowel vrouwen als mannen wil ondersteunen, zodat er heling kan ontstaan en balans en samenwerking tussen het vrouwelijke en mannelijke verder kan groeien.

De diepe pijn, ontkenning en ontkrachting in de geschiedenis van de vrouwelijke energie heeft z’n sporen achtergelaten. Die angst, pijn en ontkrachting van het vrouwelijke heeft samenhang met een diepgeworteld gebrek aan eigenwaarde in de vrouwelijke kracht. Maria Magdalena liet voelen dat in de geschiedenis van het Christendom de vrouwelijke energie geleden heeft onder dogma en liefdeloosheid, vanuit angst, macht en onderdrukking van op ego gebaseerde mannelijke macht structuren die tot op de dag van vandaag voor vrouwen en mannen nog steeds voelbaar zijn. 

Dat er nu een tijd is aangebroken voor verdere bevrijding en heling van de vrouwelijke energie in zowel vrouwen als mannen. Dat betekent o.a. dat vrouwen in hun kracht van creatie en manifestatie mogen komen. En mannen het vrouwelijke in zichzelf mogen toelaten, door het hart te openen, zodat het mannelijke weer ondersteunend en dienend durft te zijn aan het vrouwelijke.

 

De vrouw Maria Magdalena

Maria Magdalena stroomt door het kosmisch hart

Zoals een rivier door de aarde stroomt.

Ze stroomt door onze harten, gedachten en dromen

Ze nodigt ons uit in haar grote oceaan van liefde.

Toni Carmine Salerno

Maria Magdalena ook wel de verboden vrouw genoemd, is zoveel meer als haar alleen kennen als een Bijbelse vrouw. Ze is een krachtige, bijzondere en wijze vrouw die op aarde geleefd heeft en nu voor velen symbool staat voor de vrouwelijke heilige Godin.

Tijdens haar leven op aarde en daarna is ze ontkent, veroordeelt, ontkracht en uiteindelijk pas in 2016 erkent in het geloof van de katholieke kerk.

Haar energie leeft vandaag de dag voort via vele vrouwen. Ze is een onuitputtelijke inspiratiebron voor veel vrouwen en mannen. Haar wijsheid gaat verder dan woorden kunnen dragen. Haar energie is liefdevol, zacht en bijzonder krachtig en standvastig. Maria Magdalena staat sterk in haar eigen waarheid. Ze helpt de vrouwelijke energie in vrouwen en mannen over de hele wereld ruimte te geven.

Via haar energie kunnen vrouwen en mannen zich bevrijden van bekrompenheid, gevangenschap en dogma die de zuivere en pure schoonheid, wijsheid en creatie van de vrouwelijke energie hebben tegengehouden om tot volle bloei te komen.

Haar energie blijft krachtig staan en laat alle oordelen, leugens en ontkrachting van vrouwelijke energie los. Het contact met haar energie heelt het gekwetste vrouwelijke en de eenzaamheid in het hart van zowel vrouwen en mannen.

Ze houdt het vrouwelijke de spiegel van hun ware zijn voor en geeft ze de kracht te mogen zijn wie ze zijn. Haar liefdevolle energie helpt pijn in vrouwen en mannen te helen en staat voor balans en samenwerking tussen de vrouwelijke en mannelijke energie…

 

De vernieuwde sessies

 

Reading sessie  meer info

Healing sessie  meer info

Gecombineerde reading en healing sessie  meer info

 

 

Workshops

 

Open je  voor de verbinding met je ziel, jouw ware essentie meer info

Open je voor de balans tussen de vrouwelijke en mannelijke energie  meer info