Nieuwsbrief Augustus 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

De zomer weer bijna voorbij, ik hoop dat iedereen genoten heeft van het heerlijke weer en de nodige vakantie of vrije tijd!Dan kunnen we ook weer uitkijken naar de herfst, het seizoen van verwerken en loslaten..

Vanuit het hart
 
Zodra ik me verzoen met onvrede, is er vrede…
 
Deze zomer was ik weer 3 weken op onze heerlijke camping in Zuid-Frankrijk.Zo heerlijk om dicht bij de natuur te zijn. Op een camping heb je altijd wel wat te zien, te horen en heb je makkelijk contact..Dit jaar was ik me meer bewust wat een camping ook met je doet als je hoogsensitief bent.De hele dag pik ik van alles op van de buren, de overburen, een praatje bij het washok en de afwas.”Goedemorgen”, voor ik m’n hoofd nog buiten het tentzeil had gestoken, een oudere meneer in een rolstoel die ik al langer ken, kijkt me vrolijk aan, “ik organiseer een jeu des boules wedstrijd vanmiddag”, zegt de man.”O wat leuk”, hoor ik mezelf zeggen.. “Doen jullie mee”? de man kijkt me vragend aan..Uhh dat weet ik niet, ik laat het nog weten, even zien wat onze plannen vandaag zijn.Na ruim een uur sta ik af te wassen en vraagt degene die naast me staat af te wassen of ik ook mee doe met jeu des boules vanmiddag. Voor ik nog antwoord kan geven, laat ze me weten dat er nog maar weinig mensen zijn die zich hebben ingeschreven. “Ach wat sneu” voel ik door me heen gaan. Het is toch ook heel vervelend als je iets organiseert en er dan bijna niemand komt. Weer terug bij de tent kost het me moeite om na te voelen wat ik zelf ook al weer wilde doen vandaag..Jeu des boules? Nee vandaag toch gewoon maar even lekker niks…En daar vooral heerlijk van genieten..
 
Het geluk van hoogsensitiviteit… Het lijkt soms of het makkelijker is dat te ervaren als we alleen zijn.Voor ik het in de gaten had, zat m’n eigen energie op de camping voller dan vol en wilde ik niets liever dan van de camping af en in de bergen tot rust komen..Als we te maken krijgen met allerlei energieën van anderen, lijkt ons gevoel van harmonie

snel doorkruist te worden door disharmonie. De innerlijke vrede kan dan snel plaats maken voor onvrede.
We zien en voelen allerlei mensen om ons heen met allerlei emoties, pijn, verdriet, boosheid..
Ik noem het wolken, lichte wolken, maar soms ook donkere wolken.
We zouden deze wolken willen oplossen, maar is dit altijd de bedoeling op dat moment?We willen het liefst niemand teleurstellen of pijn doen.Maar is dat geen onmogelijke opgave?

 
Leren accepteren dat er wolken zijn en dat het oké is. Dat diep van binnen in ons de oplossing ligt voor elk probleem.

Het vertrouwen uitstralen dat dit zo is.Dat ik eigenlijk alleen maar m’n eigen zon mag laten stralen en iedereen die wil mag daar
een zonnestraaltje van meepikken.

 

Uit de praktijk

De kracht van de vrouwelijke energie..

 
Iedere vrouw is een dochter…

De gezondheid van een vrouw is de voedingsbodem waarop de hele mensheid groeit. Wanneer de gezondheid van een vrouw wordt verbeterd, maakt dat deze voedingsbodem voor iedereen vruchtbaarder en rijker is, voor mannen, vrouwen, kinderen en de aarde zelf..
De moeder-dochter relatie o.a. vormt in al z’n schoonheid, maar soms ook pijn en complexiteit de ultieme basis voor de gezondheid van de vrouw.
Deze primaire relatie laat voor de rest van haar leven haar sporen achter.
Er komt een jonge vrouw in de praktijk die zich al langere tijd neerslachtig voelt, moe is en slecht slaapt.. Ze vraagt zich af waar haar passie en creativiteit is gebleven..
Ik ga haar testen en al snel blijkt dat haar energie vol zit met zelfzuchtige energie van haar moeder. In dit geval betekent het eigenlijk dat deze vrouw de verantwoordelijkheden draagt voor haar moeder. Ze herkent het direct.
De band met haar moeder is moeizaam en het contact verloopt daarom niet altijd makkelijk. Ze voelt verdriet daarover, maar maakt er nu het beste van.
Haar moeder heeft weinig aandacht voor haar en toont nauwelijks interesse voor haar leven. Als ik verder door test en vraag kom ik op een blokkade in de periode dat ze nog in de baarmoeder zat. Haar moeder moest door haar zwangerschap haar baan opgeven en kwam thuis te zitten met een kind en voelde zich eenzaam.
Haar moeder had ook met haar eigen moeder niet zo’n goed contact en voelde zich ook weinig gesteund.
De vrouw die bij mij kwam voelde zich schuldig en verantwoordelijk voor de eenzaamheid en het niet kunnen ontplooien van haar moeder. Dit had tot gevolg dat ze de zelfzuchtige energie van haar moeder overnam en zichzelf blokkeerde hiermee. Deze blokkade had tot gevolg dat ze zichzelf ook maar moeilijk kon ontplooien en haar creativiteit niet meer kon voelen.
Haar moeder is gaan werken toen ze 12 jr was en was erg gericht op haar zelf. In deze periode steunde de vrouw haar moeder door haar te helpen met van alles. Haar moeder vond dat heel normaal en vergat dat haar dochter haar steun en aandacht juist nodig had.
Ze kon zich nog steeds schuldig voelen naar haar moeder als het juist goed met haar ging. Het loslaten van de overgenomen gevoelens van haar moeder was voor haar nodig. Ze wilde niets liever dan deze zware overgenomen energie loslaten. Zij kon er toch niets aan doen dat ze geboren werd?
Het loslaten was ook confronterend, want eigenlijk was dat ook het stukje contact wat ze nog had met haar moeder. Wat zou er over blijven in het contact met haar moeder als ze de overgenomen verantwoordelijkheden los ging laten?
Door bewustwording, behandeling en o.a. de hulp van energetische numerologie kwam ze stap voor stap weer in contact met haar eigen energie, haar eigen kwaliteiten en creativiteit.
De aandacht en steun van een moeder is een essentiële voedingsbodem voor het hele leven..
Ieder mens heeft een primaire behoefte om te worden gezien en opgemerkt door zijn/haar moeder.

Het lichaam van onze moeder was namelijk ooit de bron van het leven..
 
 
Energetische numerologie

In de praktijk gebruik ik regelmatig de energetische numerologie om extra inzicht te geven.Een verrassende ontdekkingstocht naar (verborgen) talenten en kwaliteiten van jezelf en je kind(eren).
Het geeft tevens inzicht in eigenschappen van jezelf en je kind en wat je kind je kan leren en waar je als ouder je kind kunt ondersteunen.
Het kan je helpen je doel/missie in het leven beter te begrijpen.

Je missie bij de energetische boodschap geeft aan welke energie je hier komt brengen op aarde.
In ons dagelijks leven heeft het te maken met bv. het werk wat je doet, of waar je interesses naar uit gaan.
Stel dat je missie de nr. 3 is: Je wilt graag leren je emoties te uiten en bespreekbaar te maken.
Je bent een sterke persoonlijkheid, kan goed dingen presteren.
Deze energie voelt krachtig en positief. Veel mensen die de nr.3 als missie hebben zijn creatief en zoeken werk of activiteiten om hun gevoel en creativiteit te uiten bv in schilderen, kunst, zingen. Maar ook lesgeven is iets wat ze met passie kunnen doen. Als iemand dit juist uit de weg gaat kan het leiden tot onvrede in de dingen die hij doet, het gevoel iets te missen.
Helaas gaat het niet altijd makkelijk om tot je missie te komen en kom je mogelijk allerlei moeilijkheden tegen die je mag overwinnen.

Wanneer je doet wat bij je past, waar je blij van wordt, laat je de energie stromen.
Dit geeft de positiviteit in het leven voor jezelf en je omgeving..

 

Wist je dat?

Je heel lekker kunt bakken met natuurlijke suikers zoals honig, ahornsiroop, maismoutstroop.
Een lekker recept die ikzelf graag maak is: fruitcake

350 gr ongebleekte bloem
2 afgestreken el wijnsteenbakpoeder
1 tl koekkruiden
125 gr roomboter
75 gr gedroogde abrikozen (ongezwaveld)
75 gr dadels 100 gr rozijnen (ongezwaveld)
75gr cranberry’s of een frisse appel
125 ml rijstemelk
2 eieren
rasp van onbespoten sinaasappel
5-6 eetl sinaasappelsap
3 el acaciahoning
 
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Tulband invetten. Bloem, bakpoeder, koekkruiden in een kom. Boter in stukjes snijden en door het meel kneden tot er een kruimeldeeg ontstaat. Vruchten in stukjes snijden en toevoegen met de melk, losgeklopte eieren, sinaasappelrasp en sap. Honing erdoor roeren en alles goed mengen. In de tulband scheppen en 45 min bakken.
 
Echt proberen waard! Eet smakelijk!

Activiteiten

 
Kort dag!
 
29 augustus is er een open dag in ’t Westlicht in Goes van 10.00-18.00

Een 2 jaarlijks evenement met gratis workshops.
Deze zomereditie zal bestaan uit 32 verschillende miniworkshops/ lezingen van 50 minuten.
Naast deze miniworkshops is er in de stadstuin een beurs met kramen, waar alles op het gebied van welzijn, gezondheid, creativiteit,
persoonlijke groei etc. te vinden zal zijn.

 
Ik zal hier ook aanwezig zijn met een stand en een workshop (het leven waarvoor je geboren bent) verzorgen.
 
Het belooft een hele gezellige dag te worden!
 
Ik hoop je te zien!Liefs Esther

Zie voor verdere info over m’n praktijk http://www.praktijkvoorbewust-wording.nl
En LIKE  praktijk voor bewust-wording op facebook dan word je ook op de hoogte gehouden van de activiteiten.