Nieuwsbrief Oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015

 

De nieuwsbrief van oktober, met wat aandacht voor de supermaan die we hebben gehad op 28 september. Mede, omdat ik mezelf bewust werd van de verschuiving in de energie en de opkomende emotionele veranderingen die zich uitten in fysieke ongemakken. Maar ook hele mooie bijna niet toevalligheden die zich zomaar voordeden. Een bijzondere ontmoeting, het gevoel dat je hulp krijgt en tekens opmerkt van net dat ene vogeltje wat je maar blijft aankijken, of dubbele cijfers die je maar overal ziet terugkomen.

Door het bewustzijn van een grotere verandering in het universum heeft het me geholpen te zien wat er te zien is, dus kijken met een andere bril.

Dat wil ik graag met jullie delen, gewoon om jullie bewust te maken van het mooie in de wereld, als je het maar kan zien!

 

Volle maan / supermaan en maaneclips geweest op 28 sept 2015

De volle maan van 28 sept is de laatste in een reeks volle manen, die een extra sterke uitwerking zal hebben. De 1e was op 31 juli, de 2e op 29 aug en de 3e op 28 sept, die tevens een supermaan was. Supermaan betekent dat de maan dicht bij de aarde staat.

Dat betekent ook dat de voor- en na werking langer zal zijn. Normaal is dit bij volle maan ongeveer een week ervoor en erna, maar bij deze supermaan is dit enkele weken..

Dat kan dus betekenen dat je langere periode behoorlijk emotioneel kunt voelen, emoties die vragen om verwerkt te worden. Je onrustig en gespannen voelen kan erbij horen. Grieperig gevoel. Onrustig slapen, omdat je veel aan het verwerken bent kan ook.

Je kunt je ook juist heel energiek voelen. Of je meer bewust worden van veranderde energie en je juist blij voelen.

 

Wat gebeurd er normaal gesproken tijdens volle maan?

 
Bij volle maan staan de maan en de zon tegenover elkaar. Dat betekent dat het vrouwelijke (maan), die het onbewuste, het gevoelsleven, intuïtie, emoties vertegenwoordigt en het mannelijke (zon), die staat voor het bewuste, de daad kracht, het denken tegenover elkaar staan. Er ontstaat dan eigenlijk een conflict tussen het gevoel en het denken. Dat kan binnen in jou een conflict veroorzaken, waardoor er onverwerkte emoties naar boven komen. Het kan verandering geven in relaties tot anderen.

Tijdens de volle maan die op 28 sept is geweest was er ook een maaneclips. Dit betekent dat de maan de zon en de aarde op een lijn stonden. De aarde blokkeert gedeeltelijk het zonlicht, dat op de maan schijnt. De maan kleurde rood, de bloedmaan.

Op energetisch gebied betekent dit dat de maansverduistering zorgt voor extra bewustwording. Het brengt schaduwkanten van onszelf en anderen omhoog. Dit kan leiden tot conflicten met jezelf of je omgeving.

Het gaat er hierbij om wat doen we met deze schaduwkanten die onrust kan geven? Het kan namelijk heel nuttig zijn om versnelt inzicht te krijgen in jezelf en de relaties die je hebt.

Tijdens een supermaan met maaneclips komen er nieuwe, hogere energiefrequenties naar de aarde. Deze energiefrequenties willen ruimte innemen en dat betekent dat er ballast losgelaten mag worden, energetisch opschonen. Er kunnen afvalstoffen loskomen en dat kan hoofdpijn, griep verschijnselen en vermoeidheid veroorzaken. Je niet goed kunnen concentreren, raar gevoel hebben in je hoofd kan er allemaal bij horen.

Wat je kan doen is in ieder geval veel water te drinken, voldoende rust nemen, naar buiten gaan en geduldig zijn met jezelf en je omgeving.

Je lichaam ondersteunen in het ontgiften kan ook heel nuttig zijn.

Ik kan je in de praktijk ook ondersteunen met bewustwording, ontgiften en loslaten.

Wat mag jij loslaten in deze periode?

Ik kan je mogelijk ondersteunen met behandeling, maar indien gewenst ook met celzouten om te ontgiften.

Kom gerust langs als lichamelijke of emotionele klachten blijven hangen en je ergens niet uitkomt. Het is allemaal bedoelt om los te laten en te groeien..

 

Een omslag in je waarneming

Leer te luisteren naar je lichaam

Het doet pijn en doet zeker niet wat ik wil

Het geeft je juist de boodschappen die je zo nodig hebt

Welke boodschappen?

Probeer niet geïrriteerd of boos te worden op jezelf en deze signalen

Ja lekker als je elke dag last hebt!

Het is een geschenk, hoe moeilijk soms ook

Geef me liever iets dat het zo snel mogelijk opgelost is!

Leer te luisteren, te begrijpen

In liefde voor jezelf

Het is de samenwerking met je ziel

Je lichaam werkt voor je

Nooit tegen je..

Voor groei is ruimte nodig

Alles groeit precies in het juiste tempo

Meebewegen met de wind

Stapje voor stapje openbloeien

Jezelf laten zien

boven het maaiveld uitkomen

Zet jezelf vooral niet onder druk

Oogsten en genieten

Rusten en integreren

Alles precies op het juiste moment

 

Uit de praktijk:

Voeding het alarmsignaal

De laatste tijd zie ik veel mensen die extra gevoelig reageren op voeding en allerlei andere

allergische reacties ervaren..

Voeding is dan het alarmsignaal dat je lichaam balans wil herstellen, meestal in de spijsverteringsorganen.

Voedingsproblemen zijn vaak niet de alleen de oorzaak van de onbalans.

Voeding valt op een bodem van een vaak al bestaande blokkade.

Je ziet dan dat verandering in het voedingspatroon zeker helpt, maar niet altijd voldoende is om de totale balans te herstellen.

Het vraagt dan nog om aandacht voor de diepere blokkade, de bodem waar de voeding op valt.

Er kwam een vrouw in de praktijk die last had van verschillende voedingintolleranties.

Ze vroeg me of ik haar kon helpen, mede, omdat ze veel last ervoer tijdens vakanties of als ze eens bij iemand ging eten. Ze kon dan niet altijd de juiste voeding nemen en had dan veel last.

Na het testen kwam de onbalans in de dunne darm naar voren die te maken had met verschillende situaties uit haar kindertijd. Deze situaties had het lichaam niet goed kunnen verteren, het gaf nog steeds conflict in haar lichaam en energiesysteem en uitte zich in voedingsproblemen.

Met behulp van bewustwording, behandeling en gebruik van celzouten

krijgt het lichaam de kans zich te herstellen. Dan blijft het belangrijk om de juiste voeding te kiezen, maar als het lichaam in balans is valt voeding op een andere bodem.

 

Wist je dat?

Boerenkaas (biologisch) minder belasting geeft in de darmen als gewone gepasteuriseerde kaas.

Ik heb het uitgetest bij verschillende mensen en was zelf verbaasd.

Het is gemaakt van rauwe melk, minder bewerkt en de goede bacteriën zijn dus bewaard gebleven en geven daarom minder belasting voor de darmen.

Geitenkaas geeft natuurlijk nog minder belasting, maar heel veel kinderen vinden dat niet lekker.

 

Het leven waarvoor je geboren bent.

Wat was het mooi en fijn om op 29 aug aan zoveel mensen te mogen vertellen over het leven waarvoor je geboren bent.

Er was zoveel opkomst, dat ik even dacht dat ik in de verkeerde ruimte zat. Omdat ik nauwelijks richtinggevoel heb en nogal eens verdwaal in gebouwen, dacht ik nu ook dat ik in de verkeerde ruimte zat.

Ik stapte de ruimte in waar ik de lezing zou geven, zag een zaal vol mensen en stapte er meteen weer uit. Ik vroeg aan iemand in de gang in welke ruimte ik nu moest zijn voor de lezing die ik zou geven.

Tot m’n verbazing zat ik in de goede ruimte! Oh oké, dacht ik, nou dan nogmaals naar binnen en niet meer weglopen tot je je verhaal gedaan hebt!

Wat bijzonder en fijn dat ik dit heb mogen doen in ’t Westlicht in Goes.

Ik heb energetische boodschappen mogen maken.

Ik schrijf een boodschap a.d.v. je geboortedatum, die ik uitprint op een kaart met je missie getal. Het geeft kort maar krachtig inzicht in wie je bent, wat je talenten zijn, wat je wilt leren en wat je missie is op aarde.

Heb je interesse dan kun je deze altijd bestellen. (zie website)

Ik maak ze ook voor kinderen.

Tip: leuk om cadeau te doen aan iemand.

Liefs Esther