In de Winterperiode

winterperiodeIn de Winterperiode

Januari is de maand van de stilte. Diepe rust..

In de winter mag je je levensritme vertragen. Doe jij dit ook?
Ik vind het soms best lastig om in de winterperiode rustiger aan te doen.
Gewoon doorgaan is toch iets wat ik bij mezelf vaak opmerk.
Nu ik steeds meer leer over de kracht van de seizoenen en begrijp dat we als mensen daar een voorbeeld aan mogen nemen, lukt het me beter om niet door te gaan, als m’n gevoel zegt dat ik al lang moet stoppen of naar bed zou kunnen gaan.
Alhoewel we vaak wel langer slapen. Maar wat nog vaak gebeurd is dat we ons daar vervelend van voelen. Het is toch niet normaal dat ik zoveel slaap!? Is iets wat ik vaak hoor om me heen. Maar is dat zo?
We willen gewoon doorgaan, zoals we in het voorjaar of de zomer ook doen.
Durven we de stilte van de winter met bijbehorende gevoelens te voelen?
We worden grieperig of verkouden en balen hiervan. Het stoort ons en we kunnen dan niet doorgaan. We zijn moe of hebben meer hoofdpijn.
Het zijn tekenen dat ons lichaam aan het loslaten is en energie nodig heeft om los te laten. Doen we teveel of is er een blokkade dan gaat ons lichaam haperen en geeft signalen.
De winterperiode is de periode waarin het lichaam van nature zoekt naar warmte en voeding. Energie op wil doen voor het nieuwe jaar!
De winter is het seizoen van de nieren, ze staan voor wilskracht en vitaliteit.
Voldoende rust werkt eigenlijk preventief op de energie van de nieren.
Teveel Stress, angst, koffie, alcohol, onrust kunnen je nieren uitputten, waardoor je dus wilskracht en vitaliteit verliest.
Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen in de winter, zodat je energie weer opbouwt voor in het voorjaar..
Ritme, voldoende rust samen met gezonde voeding helpt al heel veel in een wereld van 24/7 bereikbaar zijn en maar doorgaan..