Nieuwsbrief Mei 2015

Nieuwsbrief Mei 2015

Vanuit het hart

 
Je kunt de negatieve emoties in je omgeving niet veranderen.Geef het minder aandacht, alles wat je aandacht geeft groeit.Je kunt zelf leren om te gaan met deze negatieve emoties, erken ze, maar ga er niet in mee.leer je eigen positieve energie er tegenover te zetten..Dat kan op verzet stuiten vanuit je omgeving.Leer jezelf kennen en wordt je bewust waar je talenten en uitdagingen liggen.Dat geeft kracht en moed om jezelf te zijn in je eigen unieke positiviteit.
 
In m’n praktijk zie ik regelmatig ouders met kinderen, alleen de ouders, of alleen de kinderen.Beiden met allerlei uiteenlopende klachten, verhalen..Ieder z’n eigen verhaal, maar wat ik veelal terug zie zijn de overeenkomsten in klachten die kinderen aangeven en waar ouderszelf tegenaan lopen nu of lang geleden, soms in een andere vorm.Dat kan zelfs teruggaan in de familielijn..Allemaal bedoeld om elkaar te spiegelen en te helpen in groei en ontwikkeling.Dit is zo’n mooie spiegel, dat als we deze kunnen erkennen en leren begrijpen, het ons enorm kan helpen in een tijd waarin er zoveel aan het veranderen is.
 
Graag wil ik jullie laten weten dat ik een lezing geef op 27 mei over Onze Kinderen Onze Spiegel in Centrum ’t Westlicht in Goes.
 
Op deze interactieve avond wil ik graag ingaan hoe onze kinderen ons helpen kwetsbaar te mogen zijn en inzicht geven in onszelf door ons een spiegel voor te houden met hun gedrag en eventuele klachten.
 
Waar het kind botst of klachten heeft, vraagt het ook om inzicht in onszelf. Waar mogen we zelf oude blokkades loslaten?
 
Tijdens deze avond zal het belang van bewustwording hierover naar voren komen.
 
Deze avond zal ik verder ingaan op de aanpak die ik gebruik in m’n praktijk d.m.v. kinesiologie en tevens het gebruik van geboortegetallen/ energetische numerologie om extra inzicht te kunnen geven in o.a. talenten en missie van jezelf en je kind(eren).
 
Als je wilt dan kun je alvast je geboortedatum en ook de geboortedata van je kind(eren) doorgeven.
 
Dan zal ik de getallen uitrekenen en uitprinten.
 
Deze avond is bedoeld om je meer bewust te worden van het feit dat ouders en kinderen met elkaar verbonden zijn en er zijn om elkaar te helpen in groei en ontwikkeling.
 
Dat het vaak niet voldoende is om je focus alleen bij het kind te leggen als er klachten zijn bij het kind. Het geeft niet alleen inzicht in je kinderen, maar ook in jezelf.
 
Wil je erbij zijn? Geef je dan op bij mij via estherkinesio@zeelandnet.nl / 0619387311
 
 

Uit de praktijk

Een vrolijke jongen van 14 jr komt in de praktijk met buikpijn, slaapproblemen en moeite op school.
Hij heeft op school en thuis veel last van uitstel gedrag.
Alles op het laatst doen, in de problemen komen, het vervolgens niet meer overzien en een onvoldoende halen als gevolg.
Ruzie thuis, mopperende docenten en een steeds meer rebellerende jongen die zich niet begrepen voelt.
Nadat ik de jongen getest heb, komen we erachter dat hij hooggevoelig is en negatieve energie uit z’n omgeving overneemt.
Veel last heeft van faalangst, dat hij het in z’n hoofd welkan, maar het moeilijk in de praktijk kan brengen.
Boos worden door ouders/docenten, mopperen heeft hier totaal geen effect, sterker nog het wordt alleen maar erger.
Wat wel effect heeft is het patroon begrijpen, waar deze jongen inzit en kijken hoe hij er o.a met steun van z’n ouders uit kan komen.
De docenten zijn klaar met hem, maar als ouders ben je nooit klaar met je kind.
De jongen mag leren verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en z’n gevoeligheid.
Daar gaan we mee aan de slag in de sessies die ik heb met de jongen.
De ouders mogen leren hoe ze hun zoon kunnen gaan steunen in verbondenheid/veiligheid van het gezin, waar de jongen mag voelen dat hij erbij hoort, ondanks alle verwachtingen waar hij niet aan voldeed.
 
Ga ik doorvragen aan de ouders hoe zijzelf met verantwoordelijkheid zijn omgegaan vroeger, maar ook nu nog, komt er van alles naar voren.
De totaal andere kant komt naar voren bij een van de ouders, de vader geeft aan ook moeite te hebben gehad met z’n gevoeligheid, maar is juist veel verantwoordelijkheid gaan nemen in z’n leven om z’n gevoeligheid te compenseren. 
De vader is zelf een aantal jaar geleden in een burn-out terechtgekomen wat te maken had met teveel verantwoordelijkheid nemen.
De vader laat totaal de andere kant zien, maar het heeft in de kern met hetzelfde probleem te maken.
Leren omgaan met je gevoeligheid is van belang, grenzen durven aangeven, zonder teveel verantwoordelijkheid nemen, of juist te weinig en te gaan rebelleren.
 
Wat er gebeurde na 2 sessies, is een bewustwording bij de jongen en z’n ouders.
De jongen voelde zich veel beter, geen buikpijn meer, ging weer beter slapen.
De samenwerking binnen het gezin kwam terug door het feit dat ze elkaar beter begrepen. De jongen voelde zich minder alleen en bekritiseerd. Ouders gingen er op letten positieve feedback te geven vanuit verbinding.
 
Alles gaat om verbinding en samenwerking.
 
De 3 emotionele basisbehoeften van een mens/kind zijn:
 
Liefde willen uitwisselen
Verbinding voelen,
Erbij horen/ertoe doen
 

Energetische numerologie

Sinds kort gebruik ik in de praktijk de energetische numerologie om extra inzicht te geven. Een verrassende ontdekkingstocht naar (verborgen) talenten en kwaliteiten van jezelf en je kind(eren).
Het geeft tevens inzicht in eigenschappen van jezelf en je kind en wat je kind je kan leren en waar je als ouder je kind kunt ondersteunen.
Het kan je helpen je doel/missie in het leven beter te begrijpen.
 
Je missie bij de energetische boodschap geeft aan welke energie je hier komt brengen op aarde.In ons dagelijks leven heeft het te maken met b.v het werk wat je doet, of waar je interesses naar uit gaan.
Stel dat je missie evenwicht, harmonie en balans is, de nr. 4.
Je open stellen voor dat wat je hart je zegt, doen en spreken.
Deze energie voelt vriendelijk, liefdevol en zorgzaam. Veel mensen die dit als missie hebben zoeken werk om mensen te kunnen ondersteunen, in de zorg, met kinderen.. Het gaat erom dat ze hun zorgzame liefdevolle energie kunnen laten stromen.
Helaas gaat het niet altijd makkelijk om tot je missie te komen en kom je mogelijk allerlei moeilijkheden tegen die je mag overwinnen.
Je karma getal kan je helpen inzicht te geven in die moeilijkheden.
Daar gaat de energetische boodschap over, je bewust worden van welke energieën er in je leven zijn en hoe je ze vormgeeft in het dagelijks leven.
Wanneer je doet wat bij je past, waar je blij van wordt, laat je de energie stromen.
Dit geeft de positiviteit in het leven voor jezelf en je omgeving..
 
Als je graag meer wilt weten over je energetische boodschap, kun je altijd een afspraak maken voor een consult.
Tijdens de lezing van 27 mei ga ik ook gedeeltelijk in op de energetische boodschap van zowel jezelf als e.v.t je kind.wil je alleen een korte weergave over je energetische boodschap op papier, iets positiefs voor jezelf of om cadeau te geven,laat het me dan weten. Formaat 13×18, kosten zijn €10,00.voorbeeld binnenkort te zien op m’n website.
 

Wist je dat?

Je je eigen lichaam eenvoudig kunt ontzuren door het gebruik van basisch mineraalzout.
 
Ook ideaal na het sporten.
 
Zuren in je lichaam kunnen allerlei klachten veroorzaken, gewrichtsklachten, ontstekingen, puistjes, jeukende/schilferende huid.
 
Je kunt er een basisch bad mee nemen, je lichaam/gezicht er onder de douche mee wassen/scrubben. Voetbaden nemen.
Je dagelijks je tanden mee poetsen, voorkomt zuuraanvallen op je gebit en voorkomt tandsteen/plak.
Het te gebruiken is als deodorant door je oksel een beetje vochtig te maken en een klein beetje zout in de oksel te smeren.
Het werkt veel beter als deodorant en er zitten geen stoffen in die je lichaam belasten!
 
Echt proberen waard!
 
 

Nieuw

Het is mogelijk om te kiezen voor een kort consult van 3/4 uur en kost 25 euro.
Wil je alleen kort iets vragen/weten, je energie schonen, iets checken of iets anders, laat het me dan weten..
 
Energetische boodschap op papier iets positiefs voor jezelf of om als cadeau te geven, zie boven..
 
 

Activiteiten

29 augustus is er een open dag in ’t Westlicht in Goes van 10.00-18.00
 
Een 2 jaarlijks evenement met veel gratis workshops.
Deze zomereditie zal bestaan uit 32 verschillende miniworkshops/ lezingen van 50 minuten.
 
Naast deze miniworkshops is er in de stadstuin een grote beurs, waar alles op het gebied van welzijn, gezondheid, creativiteit,persoonlijke groei etc. te vinden zal zijn.
Ik zal hier ook aanwezig zijn met een stand en een workshop verzorgen.
Het belooft een hele gezellige dag te worden!
 
Ik hoop je te zien!
 
Liefs Esther